Marin ljudisolering

Högeffektiva dämpmaterial för både motorrum och skrovisolering. Finns för luftljud (absorbenter), vibrationer, värme och kyla.

Materialen levereras i skivor 1x1,6 m och är självklistrande.
Läs gärna reportage i Båtnytt nr 3 2001 och Praktiskt båtägande, nr 1 2014.

Vi har t ex ett väl beprövat material för luftljud: absorberande material i polyester, vilket är robust och med en yta som är ”smält” och mönstrad. Materialet är klassat som svårantändligt enligt USA norm FMVSS 302. Ju större yta som förses med ljudabsorbentmaterial desto effektivare dämpning.

För att inte skrovytor, skott, luckor mm skall vibrera, kan de förses med stomljudsdämpande skivor. De reducerar även dovt ljud/låga frekvenser. Även ”smällar” från snabba båtars gång i sjö, kan dämpas och göras behagligare.

Läckande ljud i t ex lucksarger kan även med fördel tätas med vår självhäftande Tätningslist i cellgummi.

Läs mer om marin ljudisolering...

Vi stansar eller klipper många av våra material enligt ritning.

Läs mer under Produktgrupp Ljudisolering....

Produktmeny

Karnag AB har en unik specialkompetens inom högtemperaturisolering av t ex varma motordetaljer. Karnag AB är också ledande inom luftfjädringssystem som kan kompletteras med stötdämpare av världsklass för bilindustrin och andra industriella lösningar. Vår stora specialkompetens och långa erfarenhet inom områden som ljudisolering av motorrum i båtar och bilar, korrosionsskydd, tätning, samt fogning inom markentrepenad, ger oss en unik position på områden såsom bil- och båtindustri likväl som inom markentrepenad.